Home > Shiatsu opleiding > Inschrijven

Ontwikkel je met de opleiding Iokai Shiatsu

De Beroepsopleiding Iokai Shiatsu verzorgt een opleiding op HBO niveau tot Iokai Shiatsu therapeut. Het is een opleiding met veel persoonlijke aandacht in een leeromgeving die ruimte biedt voor ieder individu om zich vanuit zijn of haar eigen mogelijkheden te ontwikkelen tot een volwaardig Iokai Shiatsutherapeut.

Je kunt je nu inschrijven voor de eerste module of het hele basisjaar dat in september start in Amsterdam, Amersfoort of Delft.

Je leert de basisvaardigheden die je nodigt hebt om shiatsu te geven, inclusief medische basiskennis (optioneel). Je eigen proces om in contact te komen met je centrum en van daaruit aan te raken staat centraal.

Omdat wij als Beroepsopleiding STAP gecertificeerd zijn, kun je 1000 euro subsidie ontvangen op het basisjaar of de eerste module (die bij een succesvolle aanvraag gratis is!). De volgende aanvraagronde is op 3 juli om 10 uur.

Naar inschrijfformulier
Normaal 880,-, nu gratis dankzij de STAP-subsidie. Hoe dit werkt?

Met trots zijn wij, als erkende Shiatsu opleiding STAP geaccrediteerd. Met het STAP-budget kun je ieder kalenderjaar maximaal € 1.000 aan subsidie gebruiken voor een opleiding. Daarmee kun je kosteloos instromen in zijligmodule van het basisjaar, of een flinke korting krijgen op het hele basisjaar.

De zijligmodule t.w.v. 880,- (incl. 35,- inschrijfgeld) is bij toekenning van het STAP budget helemaal gratis. De module loopt van september t/m november. Schrijf jezelf uiterlijk 26 juni in  en ontvang van ons alle gegevens om op 3 juli om 10.00 uur de STAP-subsidie aan te vragen.

Kijk onderaan deze pagina voor meer informatie over het STAP budget.

Iokai Shiatsu rugligging
De zijligmodule

De zijligmodule is een van de vier modules van het basisniveau, dat loopt van september t/m november. Als je de rest van het basisjaar wil volgen en je certificaat wil halen, dan is er de mogelijkheid om de rest van de modules ook te volgen.

Je leert:

  • de vaardigheden en inzichten om een diep ontspannende behandeling te geven aan mensen in je omgeving terwijl deze op de zij liggen;
  • de diepgang van Iokai Shiatsu en de levenslessen die er aan ten grondslag liggen;
  • optioneel twee lessen medische basiskennis.

Daardoor ben je niet alleen beter in staat om een shiatsubehandeling te geven, maar zul je ook merken dat zelf een ontwikkeling hebt doorgemaakt op fysiek en mentaal niveau waarmee je welbevinden en gezondheid is verbeterd.

“Ik heb niet alleen veel geleerd over oosterse geneeskunde en (het geven van) Shiatsu, ik ben ook door een prachtig persoonlijk ontwikkelingsproces gegaan!” – student basisjaar

Als je vervolgens verder wil dan kun je doorstromen naar de volgende modules van het basisjaar en daarna naar het 2e jaar en verder. Aan het eind van de opleiding ben je geaccrediteerd Shiatsutherapeut en kun je op hoog niveau behandelingen geven en als je die ambitie hebt, je eigen succesvolle praktijk opbouwen.

De kosten voor de rugligmodule zijn 845,-. Als je je direct inschrijft voor alle 4 de modules van het basisjaar betaal je 2600,-.

Schrijf je direct in of bezoek eerst onze open dagen in juni.

1
3 daags seminar: hier kijken alle studenten naar uit!

Van 31 maart tot 2 april is het jaarlijkse 3-daags seminar voor alle studenten van het basisjaar van de Beroepsopleiding Iokai Shiatsu. Dit is hét populairste onderdeel van de opleiding waar veel studenten naar uitkijken en jaren later nog met mooie herinneringen op terugblikken. New Eden Retreat Centre is een prachtige locatie in een bosrijke omgeving in Friesland waar je 3 dagen lang volledig in de watten wordt gelegd.

Verdieping, verbinding, tijd voor jezelf en je persoonlijke ontwikkeling… Op een prachtige locatie met heerlijk eten, inspirerende workshops en de mogelijkheid om zelf of met je mede studenten te ontspannen.

De kosten voor verblijf-, eten & drinken en de workshops bedragen 295,-.
Het 3-daagse seminar is alleen te volgen voor studenten van het basisjaar (waaronder de rugligkata) van de Beroepsopleiding Iokai Shiatsu.

Schrijf je in voor de opleiding

Je inschrijving is definitief als we je inschrijfformulier hebben ontvangen, het intakegesprek heeft plaatsgevonden en het lesgeld is ontvangen (nadat je eventuele STAP aanvraag is goedgekeurd).

Het inschrijfgeld voor de losse module bedraagt € 35,- en voor het hele basisjaar € 100,-.

Je kunt het lesgeld voor het basisjaar ook in 3 maandelijkse termijnen (meerkosten € 50,-) of 8 maandelijkse termijnen betalen (meerkosten € 100,-)

Iokai Shiatsu opleiding
Hoe vraag ik de STAP subsidie aan?

Stap 1: meld je aan voor de zijligmodule of het hele basisjaar

Dit kan via het inschrijfformulier

Stap 2: meld je aan bij het STAP portaal

Na je inschrijving ontvang je van ons een mail met de bevestiging van de opleiding. Daarmee kun je je aanmelden bij het UWV stap portaal. Hier helpen we je stap voor stap bij in de mail.

Stap 3: bevestig de aanmelding bij Duo op 3 juli om 10.00 uur

Na de aanmelding hoef je alleen de inschrijving nog maar te bevestigen op 3 juli om 10.00 uur. Zet deze datum in je agenda en wees er op tijd bij want de subsidie pot is snel op.  Ook hierover ontvang je de informatie die je nodig hebt per e-mail.

Stap 4. Toekenning van de subsidie

Je gegevens worden gecontroleerd door DUO en het UWV. Binnen 4 weken ontvang je de beoordeling en kun je in september starten met de opleiding.

Subsidie niet gekregen?

Dan nemen we contact met je op om de mogelijkheden te bekijken. Je inschrijving is vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast.

Annuleringsvoorwaarden

Annuleren van de aanmelding kan tot uiterlijk 4 weken (de maximale termijn waarbinnen je bericht krijgt van het UWV over je STAP aanvraag) na 3 juli. Bij annuleren binnen deze termijn betaal je alleen de inschrijfkosten van € 35,-. Na de periode van 4 weken is het volledige lesgeld (€ 845,-) verschuldigd.

Daarnaast stelt het UWV de voorwaarde dat de module ook afgerond dient te worden. Hiervoor hanteren wij een minimale aanwezigheid van 90%. Gemiste lessen kunnen op een andere locatie worden ingehaald of gecompenseerd door deelname aan een les van een latere module.

Indien de module niet wordt afgerond wordt ook het volledige lesgeld in rekening gebracht omdat het UWV dan de vergoeding intrekt.

Meld je direct aan via het formulier.

Je ontvangt dan een bevestiging en je aanmeldbewijs dat je kunt gebruiken voor je STAP aanvraag. Kies voor het basisjaar als je alle modules wil volgen en je certificaat wil behalen of kies voor de losse module ‘de Rugligkata’.