Home > Instromen shiatsu opleidingen

Overstappen vanuit een andere shiatsu opleiding?

Kom je van een andere shiatsu opleiding en wil je overstappen naar de Beroepsopleiding Iokai Shiatsu, dan vind je hier de nodige informatie.

Kenmerkend voor de Beroepsopleiding Iokai Shiatsu

Kenmerkend binnen onze opleiding is het praktijkgerichte onderwijs. Vanuit de gedachte dat het beroep shiatsutherapeut een praktisch beroep is, ligt het accent gedurende de gehele opleiding op de praktijk. Ongeveer 80% van de lessen zijn praktijklessen. Deze lessen vinden plaats in een van onze eigen dojo’s (oefenruimte) in Amersfoort, Amsterdam en Delft. Van de studenten verwachten we vooral dat ze thuis veel oefenen en vanaf het derde jaar gaan behandelen.

De Beroepsopleiding Iokai Shiatsu is een vierjarige beroepsopleiding waarbij de Medische Basiskennis deel uit maakt van het eerste, tweede en derde studiejaar.

Instromers met een afgerond eerste jaar

Heb je het eerste jaar bij een andere opleiding afgerond, kun je instromen in modules van het meridiaanniveau. Mogelijk dien je dan nog wel enkele praktische lessen van het basisniveau te volgen.

Instromers met een afgerond tweede jaar

Heb je het tweede jaar van je opleiding elders afgerond, dan is het niet zonder meer mogelijk om in te stromen in het diagnoseniveau. In de Beroepsopleiding Iokai Shiatsu behandelen we in het meridiaanniveau de meridianen volgens Masunaga waarbij alle 12 hoofdmeridianen over het gehele lichaam lopen. Dus op armen, hoofd, romp en benen.  Kom je van een andere opleiding, dan mis je naast een gedeelte van het basisniveau tevens ongeveer de helft van de praktische lesstof van het meridiaanniveau.  Voor instromers met een afgerond tweede jaar hebben we een aangepast programma waarbij je een verkort instroomtraject gaat volgen gedurende 6 maanden.

Locaties

Je kunt naar keuze de lessen volgen in een van onze volgende dojo’s:

  • Amersfoort, Weverssingel 36
  • Amsterdam, Agatha Dekenstraat 28
  • Delft, Mina Krusemanstraat 42

Rooster

Het rooster kun je opvragen via info@iokai.nl

 Vragen?

Het overstappen naar een andere opleiding is een zorgvuldige overweging. Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op! Dit kan via het contactformulier of door een email te sturen naar info@www.iokai.nl.