Home > Instromen in de Beroepsopleiding Iokai Shiatsu
0046_SHIATSU-WEB-31-2

Overstappen vanuit een andere opleiding?

Kom je van een andere shiatsu opleiding en wil je overstappen naar de Beroepsopleiding Iokai Shiatsu, dan vind je hier de nodige informatie.

Kenmerkend voor de Beroepsopleiding Iokai Shiatsu

Kenmerkend binnen onze opleiding is het praktijkgerichte onderwijs. Vanuit de gedachte dat het beroep shiatsutherapeut een praktisch beroep is, ligt het accent gedurende de gehele opleiding op de praktijk. Ongeveer 80% van de lessen zijn praktijklessen. Deze lessen vinden plaats in een van onze eigen dojo’s (oefenruimte) in Amersfoort, Amsterdam en Delft. Van de studenten verwachten we vooral dat ze thuis veel oefenen en vanaf het derde jaar gaan behandelen.

De theorielessen worden via online webinars gegeven. Omdat theorie en praktijk niet te scheiden zijn, wordt de theorie waar nodig in de praktijklessen verdiept.

De Beroepsopleiding Iokai Shiatsu is een vierjarige beroepsopleiding waarbij de Medische Basiskennis deel uit maakt van het eerste, tweede en derde studiejaar.

Instromers met een afgerond eerste jaar

Heb je het eerste jaar bij een andere opleiding afgerond, kun je instromen in het tweede jaar. Mogelijk dien je dan nog wel enkele praktische lessen van het eerste jaar te volgen. Dit doen we in overleg gedurende de eerste helft van het tweede jaar.

Instromers met een afgerond tweede jaar

Heb je het tweede jaar van je opleiding elders afgerond, dan is het niet zonder meer mogelijk om in te stromen in het derde studiejaar. In de Beroepsopleiding Iokai Shiatsu behandelen we in het tweede jaar de meridianen volgens Masunaga waarbij alle 12 hoofdmeridianen over het gehele lichaam lopen. Dus op armen, hoofd, romp en benen.  Kom je van een andere opleiding, dan mis je naast een gedeelte van het eerste jaar tevens ongeveer de helft van de praktische lesstof van het tweede jaar.  Voor instromers met een afgerond tweede jaar hebben we een aangepast programma waarbij je een verkort instroomtraject gaat volgen gedurende 6 maanden. Na deze zes maanden kun je volgend jaar september starten met het derde jaar.

Locaties

Je kunt naar keuze de lessen volgen in een van onze volgende dojo’s:

  • Amersfoort, Weverssingel 36
  • Amsterdam, Eerste Jacob van Campenstraat 40
  • Delft, Mina Krusemanstraat 42

Startdata en rooster

De tweede jaars lessen starten op de volgende data:

  • Amersfoort: zaterdag 26 september
  • Amsterdam: zondag 27 september
  • Delft: zondag 27 september

Lesrooster 2020-2021 jaar 2.

Het instroomtraject voor studenten die het tweede jaar bij een andere opleiding hebben afgerond, start medio november.  Het lesrooster hiervoor volgt spoedig en wordt je op verzoek toegezonden.

Direct aanmelden

Bij het aanmelden hoef je niet je voorkeursdag op te geven. De lesdagen voor het tweede jaar vind je in het lesrooster. Die voor het instroomtraject worden nader bekend gemaakt.

Kosten

Kosten voor het tweede studiejaar bedragen € 2.450,-. De overige kosten kun je vinden op het kostenoverzicht van onze website

Kosten voor het instroomtraject voor studenten die reeds een tweede jaar elders hebben afgerond bedragen: € 1.250,-. De overige kosten kun je vinden op het kostenoverzicht van onze website

Direct aanmelden

Bij het aanmelden hoef je niet je voorkeursdag op te geven. De lesdagen voor het tweede jaar vind je in het lesrooster. Die voor het instroomtraject worden nader bekend gemaakt.

Vragen?

Het overstappen naar een andere opleiding is een zorgvuldige overweging. Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op! Dit kan via het contactformulier of door een email te sturen naar info@iokai.nl.