Home > De Japanse weg naar jouw gezondheid

Shiatsu, de Japanse weg naar jouw gezondheid

Een serie lessen om je eigen mentale én fysieke gezondheid te verbeteren.

Leer om jezelf in verschillende omstandigheden weerbaarder te voelen en je welzijn te verhogen, door toepassing van de eeuwenoude principes die ten grondslag liggen aan de oosterse geneeskunde. Meld je snel aan, er is een beperkt aantal plekken beschikbaar om  de deelnemers persoonlijke aandacht te kunnen geven.

Lesgeld

260,-

Delft:

3 avondlessen: 17, 24 jan, 7 feb + 2x weekendles: za 27 jan + zo 11 feb

:

 

Amersfoort:

5 avondlessen: 29 feb & 7, 14 en 28 mrt & 4 apr + 1 zaterdag: 13 apr

Meld je hier aan!

Wat is Iokai Shiatsu?

Iokai Shiatsu is een oosterse geneeswijze die je uitoefent met je handen. Centraal staat het begrip ‘Ki’, ofwel levensenergie. In de oosterse geneeskunde is het uitgangspunt dat gedachten en gevoelens vormen van energie (Ki) zijn.

Ki is veranderlijk en, tegengesteld tot wat wij denken, makkelijk beïnvloedbaar. Maar wij hebben zelf patronen ingebouwd die maken dat deze Ki een bepaald karakter heeft gekregen.

Heb jij de neiging om veel na te denken? Bijvoorbeeld door invloeden van buitenaf, wat mensen over je zeggen en wat je over jezelf denkt? Voel je jezelf chaotisch of soms zwaarmoedig?

Dit zijn patronen die als het ware in ons lichaam opgeslagen zijn. Je kunt deze patronen echter doorbreken en je Ki en daarmee dus ook je gevoelens veranderen!

Met Shiatsu kun je als therapeut iemand helpen om zijn of haar Ki circulatie te verbeteren. Maar je kunt ook je eigen Ki circulatie verbeteren zodat je jezelf gezonder en beter voelt.

In de Shiatsu opleiding, die we al meer dan 30 jaar in Nederland verzorgen, hebben veel van onze studenten ervaren hoe ze zelf stabieler, rustiger en gezonder zijn geworden door het volgen van de Shiatsulessen.

“Ik heb niet alleen veel geleerd over het beoefenen van Shiatsu en de oosterse geneeskunde, ik ben ook door een prachtig persoonlijk ontwikkelingsproces gegaan!”

Shiatsu, de Japanse weg naar jouw gezondheid

Verbeter in deze serie Iokai Shiatsu lessen je eigen gezondheid en doorbreek patronen die je niet helpen.

Patronen van energie (Ki) liggen opslagen in je lichaam. Je hebt jouw manier van denken en je gevoelens, die wellicht op een bepaald moment heel relevant waren, opgeslagen in je lijf. Daar zijn ze nog steeds aanwezig en bepalen ze ook nu nog hoe jij denkt en hoe je je voelt. Ook al is dat niet meer relevant.

Soms ervaar je de fysieke klachten hiervan. Schouders die tegen je oren aan zitten, een gekromde rug, buikkrampen waar je vaak last van hebt.

Je kunt deze patronen van energie veranderen via je lichaam door:

  • gerichte oefeningen te doen;
  • Shiatsu te ontvangen waarbij je jouw energie en daarmee je patronen verandert;
  • je spirit, jouw intentie, je diepste verlangen in dit leven. Door meditatie en met ademhaling geef je jouw intentie richting.

In de lessen gaan we actief aan de slag met deze drie punten. Elke les beginnen we met energetische lichaamsoefeningen (Do-In) om onze eigen Ki circulatie te verbeteren. Je leert shiatsu op jezelf te geven en uiteraard oefenen we ook met elkaar. We doen meditatie- en ademhalingsoefeningen en we leren je meer over hoe oosterse geneeskunde werkt en wat dit voor jou kan betekenen.

Praktische lessen

De lessen worden in een fijne en inspirerende omgeving verzorgd door ervaren vakdocenten van onze hoog aangeschreven Beroepsopleiding Iokai Shiatsu. De lessen zijn leuk, leerzaam en dynamisch zodat je met plezier naar de les gaat. We gaan vooral praktisch aan de slag met onszelf en met elkaar.

Door deze lessen leer je:

  • contact te maken met je lichaam;
  • hoe je opgeslagen herinneringen kunt loslaten;
  • hoe je fysiek en mentaal stabieler kunt zijn vanuit je centrum;
  • in verbinding te zijn met al het mooie wat in je is;
  • hoe je zonder oordeel contact kunt maken met anderen

De docenten

De lessen worden verzorgd door Tanja van der Schaaf in Amsterdam en Lex Kiers in Delft. Met hun jarenlange ervaring als docent en therapeut brengen ze op inspirerende wijze de lesstof over.
docenten-lexLex Kiers

Lex geeft les in de modules van het basis- en meridiaanniveau en is sinds 2002 verbonden als docent aan de opleiding. Naast zijn ervaring als shiatsutherapeut en docent heeft Lex heeft een achtergrond als Aikido docent. In zijn lessen gebruikt hij vaak oefeningen en inzichten uit de Aikido om de ongrijpbare zaken als ‘Ki’ (levensenergie) begrijpbaar te maken voor de studenten. Naast zijn werk als docent is Lex werkzaam als coach en trainer. Lex heeft tevens een eigen shiatsupraktijk in Den Haag.

Lex aan het woord:

“Ik heb een rustige stijl van lesgeven en laat mensen naar binnen kijken en leer hen bewust voelen. Iokai staat voor mij voor bewust leven. Voor het ontwikkelen van het vermogen om je aan te passen aan datgene wat zich voordoet in je leven. Voor accepteren dat je bent waar je bent op een bepaald moment. Niet doordenderen. Rust vinden. Vanuit contact en verbinding in het leven staan. De verbinding tussen body & mind.

Tanja van der Schaaf

docenten-tanjaTanja van der Schaaf is onderwijscoördinator van de opleiding en zij geeft als docent les in de modules van het basisniveau en meridiaanniveau. Ze heeft sinds 2006 een shiatsupraktijk in Amsterdam en verzorgt tevens wekelijkse Do-In lessen. Als onderwijscoördinator is ze verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van verantwoordelijk voor ons vierjarig curriculum conform de vereisten van het HBO niveau en de e-learning omgeving.

 

Tanja aan het woord:

“Verbinden door aanraken, dat is sinds het eerste moment dat ik kennis maakte met shiatsu voor mij dé inspiratie, de reden dat ik nog altijd met veel plezier naar mijn praktijk of de dojo van de opleiding fiets.

“Er heeft er een enorme transformatie in mij plaats gevonden. Iokai Shiatsu heeft mijn ogen geopend om tot nieuwe manieren van leven en ervaren te komen.”

Doe je mee met de Japanse weg naar jouw gezondheid?

De kosten voor de lessen bedragen € 260,-. Je ontvangt hiervoor een factuur. Annuleren kan tot 14 dagen van te voren met aftrek van € 20,- aan administratiekosten. Daarna wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.

De lessenserie in Amsterdam is in november gestart. Wil je vrijblijvend op de hoogte worden gebracht zodra de nieuwe data bekend zijn? Kies dan voor ‘wachtlijst Amsterdam’.

Veelgestelde vragen

Ik kan niet iedere les, is dat een probleem?

We raden je aan om alle lessen te volgen zodat je echt een transformatie kunt ervaren, maar kan natuurlijk gebeuren dat je een les niet kunt. Alsnog kun je dan een goede basis leggen met Shiatsu. We hebben geen inhaallessen.

Jullie zijn een beroepsopleiding. Zijn deze lessen bedoeld voor aankomende Shiatsutherapeuten?

De lessen zijn ontwikkeld vanuit de expertise van onze beroepsopleiding omdat we merkten dat hier vraag naar was en we zoveel mogelijk mensen kennis willen laten maken met de kracht van Shiatsu. Deze lessen worden gegeven door onze ervaren docenten maar zijn volledig gericht op jouw proces en wat Shiatsu voor jou kan betekenen. Je oefent ook op elkaar dus je leert al wel iets van het werken met Shiatsu maar je hoeft zeker niet de ambitie te hebben om therapeut te worden. Wil je dit wel? Dan zijn deze lessen absoluut goed om te volgen om te ervaren of het vak en onze methode bij je past.

Kan ik na deze lessen ook behandelingen geven?

Deze lessen zijn vooral gericht op jou. Wel leer je al een kleine basis om anderen ook Shiatsu te geven. Mocht je na de lessen enthousiast zijn over wat Shiatsu voor jou en anderen kan betekenen, dan kun je de basismodules van de opleiding volgen. Je leert dan shiatsu te geven in een van de vier posities (ruglig, buiklig, zijlig en zitpositie). Na het afronden van en van deze modules kun je een ontspannende behandeling geven aan mensen in je omgeving. Er is tijdens de lessen veel persoonlijke aandacht van ervaren docenten die je helpen om de technieken onder de knie te krijgen.

Meer informatie over de opleiding

Kan ik ook aan de lessen meedoen als ik nog nooit / al eerder iets met Shiatsu heb gedaan?

De meeste blessures vormen niet direct een beletsel om mee te doen. Soms merken we dat blessures verbeteren door de lessen. Wel is het verstandig dit vooraf te bespreken met de docenten.

Hoe groot is de groep?

Er is plek voor 12 studenten. We willen de groep expres niet te groot maken zodat er ruimte is om je goed te begeleiden. Dit betekent wel dat er een beperkt aantal plekken beschikbaar zijn, dus wees er snel bij.

Komt deze lessenserie vaker terug?

Ja, vanwege de vele vragen hierover, hebben we nu al besloten deze lessen opnieuw in te roosteren. De exacte data worden binnenkort bekend gemaakt op onze website. Wil je als eerste op de hoogte zijn? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.

Kan ik in termijnen betalen?

Voor deze lessenserie hebben we de prijs laag gehouden vanwege de introductie. Daarom is het niet mogelijk om in termijnen te betalen.