Home > Nascholingen > Masterclass Manuele Systeemtherapie: Ki en Vorm

Manuele Systeemtherapie: Ki en Vorm

Datum Tijd Nascholing Kosten Iokai Alumni lid Kosten overige deelnemers NAP
22 en 23 oktober 10u – 17u Ki en Vorm € 180,- € 240,- 14

Register

Manuele Systeemtherapie: Ki en Vorm

Door Peter Kleine-Horst

Als de basisprincipes en structuren eenvoudig zijn, is er geen behoefte aan ingewikkelde methoden.

Dit seminar beoogt meer inzicht te geven in de ‘Ki en Vorm’-benadering van Peter Kleine-Horst. Aangezien zijn benadering van Shiatsu en lichaamsgerichte therapie zich meer en meer heeft uitgebreid en aanzienlijk verschilt van andere therapeutische benaderingen, heeft hij enige tijd geleden besloten om het een naam te geven: Manuele Systeem Therapie.

Een essentieel aspect van Peters werk is de herkenning en het gebruik van primitieve, abstracte basisvormen in het menselijk lichaam, zoals ronde vormen (ogen) of ruitvormige structuren (achterkant knie). Een ander aspect is de systematische behandeling van dergelijke vorm-functiesystemen.[1] Deze vorm-functiesystemen zijn uitdrukkingen van onze energetische basisstructuur. Hun behandeling is niet-specifiek en bevordert de energetische basisregulering.

De eenvoud van deze behandelwijze is betoverend. Door onze therapeutische inbreng sterk te verminderen en te vereenvoudigen, geven wij het systeem de ruimte om zijn zelfregulering te organiseren. De uitdaging is om complexe structuren terug te brengen tot hun eenvoud en niet bang te zijn om ze op een zeer eenvoudige en minimalistische manier te behandelen. Eenvoud is het genezende antwoord op ons complexe en kwetsbare leven.

In dit seminar zal Peter enkele basisvormen en energetische dynamieken van het lichaam introduceren en op een zeer eenvoudige manier behandelen. Dit zal hij doen aan de hand van drie vorm-functie systemen:

  • Het Torus Systeem

voor de behandeling van specifieke problemen van het bewegingsapparaat.

  • De Trochlea of het Turbine Systeem

voor de behandeling van specifieke problemen van het bewegingsapparaat.

  • Het Big Five Systeem

zeer geschikt voor het reguleren van verstoringen in het orgaansysteem.

Dit seminar is zeer praktijkgericht. We behandelen de ki door de stimulatie van abstracte vormsystemen, die zich echter concreet op het lichaam tonen. Deze verandering van perspectief opent geheel nieuwe behandelmogelijkheden. Het helpt om het eigen systeem beter te begrijpen. Dit kan ook een verrijking zijn voor bewegingsvormen als Qi Gong, yoga en Feldenkrais.

[1] Degenen die hebben deelgenomen aan zijn laatste seminar in november 2020 hebben al geleerd over en behandeld het vorm-functie systeem van de rhomboideus en diafragma.

Voor wie

Voor afgestudeerde Shiatsutherapeuten van alle opleidingen.

Data en tijden

  • 22 oktober van 10.00u tot 17.00u
  • 23 oktober van 10.00u tot 17.00

De docent

Peter is Heilpraktiker sinds 1991 en heeft 25 jaar professionele ervaring in fysiotherapie, waarvan 15 jaar als hoofd van de massage- en badafdeling in een kliniek voor orthopedische en neurologische revalidatie.  Hij is al vele jaren docent in verschillende richtingen: Massage, Reflexologie, Shiatsu, Anatomie, Osteopathie en Qigong en gaf al vele seminars voor Iokai-Shiatsu in Duitsland, Nederland en Oostenrijk. Samen met zijn vrouw runt hij een natuurgeneeskundige praktijk in Hennef (bij Keulen en Bonn in het Rijnland). Zijn eigen behandelings-benaderingen zijn ontwikkeld vanuit energetisch-systemisch denken. Zijn manuele systeemtherapie maakt gebruik van relationele krachten van vormen, posities en functies.

Locatie

CSB School in Amsterdam, De Cuserstraat 3, 1081 CK Amsterdam

Maximum aantal deelnemers.

Indien geen Coronabeperkingen aanwezig zijn, kunnen maximaal 35 mensen deelnemen.

Kosten

De kosten per workshop bedragen € 180,- voor Iokai Alumni leden en  € 240,- voor overige deelnemers.

Register