Home > Landingspagina DH

Shiatsu

Oosterse geneeskunde

Help anderen en jezelf

Leer op een praktische manier hoe je shiatsubehandelingen kunt geven en hoe je actief werkt aan je eigen gezondheid en welzijn. Je kunt dit doen door korte modules te volgen van enkele maanden of door de complete opleiding tot shiatsutherapeut op HBO niveau te volgen. Centraal staat de persoonlijke aandacht voor jouw eigen leerproces en je ontwikkeling als mens en therapeut.

Open avond Amsterdam

 3 sept.

Open middag Amsterdam

 15 sept.

Open avond Amersfoort

11 sept.

Open avond Delft

12 sept.

Wat is Shiatsu?

Iokai Shiatsu is een manuele therapie die een goede aanvulling biedt op de reguliere geneeswijzen. Met de handen en vingers wordt op bepaalde plaatsen op het lichaam druk uitgeoefend, er worden strekkingen en mobilisaties gedaan.
Dit zorgt ervoor dat de vitale levensenergie, de Ki, weer vrij door het lichaam kan stromen. Iokai Shiatsu bevordert het zelfgenezend vermogen en versterkt het evenwicht tussen lichaam en geest.

Een Iokai Shiatsutherapeut behandelt niet alleen de symptomen, maar de dieperliggende oorzaak, kijkt naar de mens achter deze symptomen. Dat doen vanuit de oosterse visie op ziekte en gezondheid. Vanuit deze visie helpen we onze cliënten ѐn zorgen we goed voor onszelf.

Ook te volgen als op zichzelf staande losse modules

Ben je geïnteresseerd in shiatsu, maar wil je voor nu alleen nog maar een losse module volgen? Dat kan! De modules van het basisniveau zijn op verschillende momenten van het jaar los te volgen. Je volgt dan gedurende ongeveer twee maanden de lessen en kunt na afloop een ontspannende behandeling geven in een van de vier posities (buiklig, ruglig, zijlig en zit). Het lesgeld is dan uiteraard aangepast. Dit kun je vinden in het kostenoverzicht. Heb je de smaak te pakken, dan kun je na deze kata doorgaan met de volgende.

Programma open avond

  • 19.00u – 19.20u   Voorstelrondje en uitleg over Iokai Shiatsu
  • 19.20u – 19.30u   Gemeenschappelijke Do-In oefeningen
  • 19.30u – 19.45u   Demonstratie door studenten en docenten
  • 19.45u – 20.15u   Vragen en uitleg naar aanleiding van de demonstratie
  • 20.15u – 20.45u   Inhoud van de vier jaren van de opleiding
  • 20.45u – 21.00u   Werken als shiatsutherapeut

Beperkt aantal deelnemers

Tijdens de open avond laten we een beperkt aantal deelnemers toe. Wil je erbij zijn? Reserveer dan snel een plekje!

De opleiding

De opleiding kun je volgen voor jezelf in de vorm van losse modules of als complete beroepsopleiding op HBO niveau. Het lesprogramma is zo samengesteld dat de shiatsuopleiding goed te combineren is als je naast je studie een baan of andere verplichtingen hebt. Kenmerkend voor de opleiding is de nadruk op de praktijk waarbij je onder begeleiding de lesstof op je medestudenten oefent. Je geeft shiatsu en ontvangt shiatsu.

De lessen worden ondersteund door video’s en ander materiaal dat via onze online leeromgeving beschikbaar wordt gesteld. De theorie over de oosterse geneeskunde wordt online gegeven via webinars die je in alle rust kunt herhalen in je eigen tijd.

Deelcertificaten per niveau of HBO Conform diploma voor de gehele opleiding

Start op meerdere momenten

Avond en weekendlessen

Erkend Shiatsu Therapeut

Introductieworkshop

Ben je enthousiast geraakt tijdens een open dag, wil je ervaren hoe het is om les te volgen aan onze opleiding, doe dan mee met een van de introductieworkshops! Deze introductieworkshops geven we  in onze studio’s in Amsterdam, Delft en Amersfoort. Het zijn leuke en praktische workshops die we in een ontspannen sfeer geven. Je leert een aantal basistechnieken en principes van Iokai Shiatsu zodat je na de workshop zelf al een korte behandeling kunt geven aan mensen in je omgeving. Er is veel persoonlijke aandacht van ervaren docenten die je helpen om de technieken onder de knie te krijgen.

Introductie Workshop shiatsu

Meer info over de Shiatsu opleiding?