Home > Nascholingen > Shiatsu tijdens de zwangerschap

Shiatsu voor de toekomstige mama

 

Datum Tijd Nascholing Kosten Iokai Alumni lid Kosten overige deelnemers NAP
9 maart 2024 10u – 17u zwangerschap € 100,- € 135,- 7

Aanmelden

Shiatsu tijdens de zwangerschap

Door: Tanja van der Schaaf

Alle fasen van de zwangerschap hebben hun eigen kenmerken als het gaat om gezondheid, kwaaltjes,  de ontwikkeling van de zwangere vrouw en baby, hoe de Ki zich gedraagt. Het is ontzettend interessant en bijzonder om dit proces als shiatsutherapeut te mogen volgen, voelen, ondersteunen.

Misschien werk je al wel met zwangere vrouwen in je praktijk, misschien nog niet, omdat je niet precies weet wat hierin de juiste benadering is. Of je al wel of nog niet ervaring hebt in het behandelen van zwangere vrouwen, tijdens deze workshop krijg je vele praktische handgrepen aangereikt om vrouwen te ondersteunen in deze levens-veranderende periode. We richten ons op hoe je met bepaalde aspecten van de zwangerschap kunt werken en hoe je de meest voorkomende kwaaltjes die tijdens de drie trimesters kunnen optreden, kunt verhelpen, oftewel hoe je de zwangere kunt ondersteunen in elke fase van de zwangerschap.

De workshop is vooral praktisch van aard, maar we gaan zeker ook in op de basistheorie van de drie trimesters van de zwangerschap. Verder is er volop ruimte voor het beantwoorden van de vragen die je zelf al over het behandelen tijdens de zwangerschap hebt.

Inhoud van de Masterclass

We gaan onder meer met het volgende aan de slag:

  • Een introductie in enkele van de wondermeridianen (‘extraordinary vessels’) en hun belangrijke rol tijdens de zwangerschap, het integreren van deze meridianen in je werk.
  • De effectiviteit van de wondermeridianen en de twaalf klassieke meridianen en hun Masunaga extensies.
  • Behandelen van de zwangere in elk van de drie trimesters.
  • Wat te doen met vrouwen die meer moeilijkheden ondervinden tijdens de zwangerschap. Dit ook op basis van jullie vragen.

Docent

De workshop wordt verzorgd door Tanja van der Schaaf, shiatsutherapeut in Amsterdam en docent aan de Beroepsopleiding Iokai Shiatsu.

“In de bijna twintig jaar die ik nu als shiatsutherapeut werk, heb ik mij gaandeweg gespecialiseerd in het behandelen van vrouwen gedurende hun gehele cyclus, en in het bijzonder tijdens de zwangerschap. Vrouwen op dieper niveau in contact brengen met hun lichaam in een periode die zo bepalend is voor hun eigen leven en dat van hun baby, ervaar ik als een heel bijzondere proces.”

Voor wie?

Deze masterclass staat open voor alle afgestudeerde shiatsu-therapeuten van alle opleidingen.

Datum en tijd

Zaterdag 9 maart 2024 van 10.00 tot 17.00 uur

Locatie

Iokai Shiatsu Dojo, Agatha Dekenstraat 28, Amsterdam

Kosten

De kosten bedragen € 100,- voor Iokai Alumni-leden en € 135,- voor andere deelnemers.

Aanmelden