Home > STAP-budget

Start nu met je shiatsu opleiding en krijg tot € 1.000,- korting op je lesgeld!

Ben je van plan om een shiatsu opleiding te volgen? Start dan met de opleiding tot Iokai Shiatsu therapeut. We hebben onze onderwijs modules zodanig ingedeeld dat je op meerdere momenten een aanvraag kunt doen. De volgende aanvraagronde is op 3 juli 2023.

Wat is het STAP-budget?

Het STAP-budget is het opleidingsbudget van de Rijksoverheid van maximaal € 1.000,- per jaar dat je aan kunt vragen voor het volgen van scholing en ontwikkeling.  Het STAP-budget is een subsidiepot die elke twee maanden beschikbaar wordt gesteld. Is de subsidiepot leeg voor de betreffende aanvraagperiode, dien je een beroep te doen op de volgende periode.

Wanneer kan ik een aanvraag doen?

Het STAP-budget wordt elke 2 maanden beschikbaar gesteld. Voor de Beroepsopleiding Iokai Shiatsu is het volgende moment dat je een aanvraag kunt doen op 3 juli 2023.

Voor welke module kan ik een aanvraag doen?

Als je met je shiatsu opleiding start, begin je in het basisniveau. We hebben het basisniveau zodanig ingedeeld dat je op meerdere momenten een aanvraag kunt doen voor het STAP-budget. De periodes in het basisniveau zijn: Zijligkata, startend begin oktober; Buikligkata, startend in december; en Rugligkata, startend in februari. Voor iedere periode kun je STAP-budget aanvragen.

Deze modules vind je straks terug in de website van DUO met goedgekeurde opleidingen.

Wat als het STAP-budget voor een bepaalde periode al op is?

Het STAP-budget is een beperkte subsidiepot. Als die op is, krijg je dus geen budget. Zorg daarom dat je direct bij de start van een nieuwe periode je aanvraag indient. Als je je budget niet toegewezen krijgt, dan kun je bij de volgende ronde opnieuw een aanvraag doen.

Waarom moet ik er snel bij zijn?

Er is elke periode maar voor 40.000 aanvragen budget. Op is op! Dus zorg dat je er op tijd bij bent.

 Hoe hoog is het STAP-budget en hoe wordt dit betaald?

Als je STAP-aanvraag is goedgekeurd, wordt het budget direct uitbetaald aan de opleiding. Wij zullen het bedrag aftrekken van het lesgeld dat je nog moet betalen.  Het bedrag dat in mindering wordt gebracht bedraagt € 1.000,- met een maximum van het lesgeld van de periode waarvoor je een aanvraag gedaan hebt.

Wat is het lesgeld en wat moet ik betalen?

Het lesgeld voor het basisjaar bedraagt € 2.600,- voor de shiatsulessen en € 380,- voor de Medische Basiskennis lessen. Een compleet overzicht vind je op https://www.iokai.nl/kosten-shiatsu-opleiding

Het lesgeld wordt in drie modules in rekening gebracht. Hierdoor kun je op verschillende momenten een aanvraag voor het STAP-budget doen.

Wie kan er gebruik maken van het STAP-budget

Als je in loondienst bent, ondernemer bent of een uitkering hebt kun je gebruik maken van het STAP-budget.

Meld je hier aan voor de opleiding of kom naar een van onze open dagen.

Vragen?

Heb je vragen over hoe je het STAP-budget kunt gebruiken voor je shiatsustudie, stuur dan een bericht naar info@iokai.nl met vermelding van je telefoonnummer. We nemen dan telefonisch contact met je op.

Informatie van de overheid

Heb je algemene vragen over het STAP-budget, kijk dan ook op de website van de overheid: https://stap.opleiding.nl/vragen