Home > Nascholingen > Masterclass Behandelstrategie; een praktische benadering

Behandelstrategie; een praktische benadering

 

Datum Tijd Nascholing Kosten Iokai Alumni lid Kosten overige deelnemers NAP
18 juni 2023 10u – 17u Behandelstrategie € 105,- € 135,- 7

Register

Behandelstrategie; een praktische benadering

Door Norbert grote Beverborg

Als shiatsutherapeuten behandelen we het onzichtbare, datgene wat geen vorm heeft, maar wat er wel is. Het niets, het niet iets. Het niet iets dat maakt dat er iets in onze fysieke wereld tot stand komt en zichtbaar wordt.  We maken contact met onze cliënten door vragen te stellen, te kijken, te ruiken en aan te raken. Deze actie roept een reactie op van de persoon die we behandelen. Deze reactie geeft ons inzicht in wat er is. Zowel de zichtbare reactie als datgene wat niet zichtbaar is.

In deze praktische masterclass gaan we vanuit het zichtbare en soms ook het onzichtbare proberen te begrijpen hoe en waar de Ki van iemand lijdt en niet goed functioneert/circuleert. Dit doen we aan de hand van praktische behandelingen van nek- en schoudergebied en Hara. Twee gebieden die iemands leven laten zien.

De nek is de overgang tussen onze hersenen en ons lichaam. Wat wij bedenken met ons ego en wat wij willen dat ons lichaam doet en hoe ons leven eruit ziet, maar wat heel vaak niet kan. De nek laat de historie zien van deze discrepantie en beïnvloedt op haar beurt weer hoe wij denken en functioneren.

Hara is ons energetisch centrum. Het centrum tussen datgene wat er in de buitenwereld plaatsvindt en onze eigen innerlijke wereld. Datgene wat er in de buitenwereld plaatsvindt heeft invloed op onze energetisch centrum en ons energetisch centrum bepaalt wat onze reactie is op de buitenwereld. Vrije circulatie in Hara maakt dat we ons makkelijker kunnen aanpassen en stabieler in ons leven staan.

Inhoud

In deze masterclass leer je het onzichtbare te begrijpen door het zichtbare te zien en te voelen. Vanuit verstoringen in nek, schouder en hara gebied gaan we onderzoeken welke meridianen betrokken zijn en deze behandelen. Je leert hoe vrije circulatie van Ki in deze gebieden elkaar kan beïnvloeden en hoe het behandelen van deze gebieden je cliënten kan helpen.

Voor wie

Deze masterclass is open voor afgestudeerde shiatsutherapeuten van alle opleidingen.

Data en tijden

Zondag 18 juni 2023 van 10.00u tot 17.00

Locatie

Iokai Shiatsu Dojo, Agatha Dekenstraat 28, Amsterdam

Maximum aantal deelnemers.

Er kunnen maximaal 18 mensen deelnemen.

Kosten

De kosten per workshop bedragen € 105,- voor Iokai Alumni leden en  € 135,- voor overige deelnemers.

Register