Home > Shiatsu opleiding > Kosten Shiatsu opleiding

Kosten Beroepsopleiding Iokai Shiatsu

Je hebt verschillende mogelijkheden om deel te nemen aan onze shiatsu opleiding. Je kunt je inschrijven voor één jaar (het basisjaar) of als je nog niet weet of je wel een heel jaar les wilt volgen voor één module van het basisjaar. Pas daarna beslis je of het doorgaat met het volgende jaar of de volgende module.

Hieronder vind je de kosten overzichtelijk op een rijtje.

Basisjaar

Als je een heel jaar les wilt volgen, schrijf je je in voor de lessen van het basisjaar. Je volgt dan een heel jaar les en ontvangt aan het einde van je studiejaar het basiscertificaat van onze opleiding.  Na afloop van je basisjaar beslis je of je verder gaat met je shiatustudie.

NiveauKosten
Basisjaar€ 2.950

Inbegrepen in het lesgeld is het in eigen beheer uitgebrachte lesmateriaal. We maken gebruik van een Elektronische Leeromgeving waar Readers, video’s en opgenomen webinars beschikbaar zijn. 

Niet inbegrepen in het studiegeld van het basisjaar

Extra kosten betaling in 8 maandelijkse termijnen via machtiging€ 100
Kosten residentieel seminar basisniveau (3 dagen)€ 375
Verplichte literatuur shiatsu (schatting)€ 60
Verplichte literatuur Medische Basiskennis (schatting)€ 120

Medische Basiskennis

De Medische Basiskennis is separaat te volgen parallel aan de shiatsu studie. Reken qua kosten hiervoor gedurende je gehele studie op ongeveer Euro 2.000 (exclusief literatuur). Je kunt hiermee in het basisjaar starten maar ook in een van de latere studiejaren. 

Basisjaar per module

Wil je jezelf nog niet vastleggen voor een heel studiejaar, dan kun je ook besluiten om in eerste instantie maar één module van het basisjaar te volgen. Je kunt op drie momenten instromen in het basisjaar. Bij de zijligmodule, bij de buikligmodule en bij de rugligmodule. Na het volgen van deze module, beslis je of je een volgende module wilt volgen, of het gehele basisjaar.

Zijligkata module€ 890
Buikligkata module€ 890
Rugligkata module excl. 3 daags residentieel seminar€ 1035
Zitkata module€ 730

Annuleringsvoorwaarden

Annulering is mogelijk tot 1 week na afloop van de introductieles van de betreffende locatie met aftrek van Euro 100 administratiekosten. Bij annulering na deze periode en voor 1 maand na afloop van de introductieles bedragen de annuleringskosten 50% van het lesgeld van de betreffende module. Daarna is het volledige lesgeld verschuldigd. 

 

Kosten van de gehele vierjarige opleiding

Een overzicht van de kosten van de overige studiejaren vind je hier.