Home > Iokai Shiatsu > Accreditatie
Het opleidingsniveau van de Beroepsopleiding Iokai Shiatsu is vergelijkbaar met het niveau van reguliere HBO opleidingen. In vergelijking tot andere shiatsu-opleidingen betekent dit dat er relatief veel lesuren zijn en dat van de studenten de nodige zelfstudie wordt verwacht.

 

Shiatsu671-2

De Beroepsopleiding Iokai Shiatsu is aangesloten bij de Federatie van Opleidingen in de Natuurlijke Geneeswijzen (FONG). De leden van FONG zijn geaccrediteerd door een onafhankelijk accreditatie instituut.  De Beroepsopleiding Iokai Shiatsu wordt geaccrediteerd door de SNRO.

 

De Medische Basiskennis die wordt gegeven binnen de opleiding  is  geaccrediteerd door de SNRO als HBO conforme opleiding. De accreditatie voor de gehele Beroepsopleiding Iokai Shiatsu wordt in augustus 2016 verwacht. Op dit moment is de Beroepsopleiding Iokai Shiatsu de enige shiatsuopleiding die in accreditatie is.

 

De SNRO is een van de twee door de zorgverzekeraars aangewezen accreditatie instituten. Door de accreditatie kunnen studenten zich inschrijven in het register van de SNRO en worden zij na het behalen van hun diploma, vergoed door de zorgverzekeraars.  Tevens geeft een accreditatie van de SNRO naar verwachting recht op BTW vrijstelling voor afgestudeerde therapeuten die aangesloten zijn bij een erkende beroepsvereniging.