Home > Kennismaken > Ervaringen studenten

Ervaringen van Studenten met Iokai Shiatsu

Als Beroepsopleiding Iokai Shiatsu vertellen we je graag over onze opleiding, wat je gaat leren en hoe leuk het kan zijn. Maar wellicht vind je het interessanter om de ervaringen van onze studenten en afgestudeerde therapeuten te lezen! In de afgelopen drie jaar hebben we diverse interviews gepubliceerd, die we hier voor je op een rijtje hebben gezet:

Liselotte (interview uit 2018, tweede jaars student)

‘Nu, bijna een jaar later, kan ik vol overgave zeggen dat het starten met deze opleiding een van mijn beste beslissingen ooit is geweest. Iokai Shiatsu is een warm bad met fijne docenten die een enorme schat hebben aan kennis en vaardigheden. Er is persoonlijke aandacht voor iedereen en de ruimte waarin we les krijgen ademt een rustige sfeer. Ik ben nogal een druk type maar zodra ik een voet over de drempel zet valt er een deken van kalmte over me heen. Met mijn mede-studenten is er een hele nauwe band ontstaan.’

Johanna Gunther (interview uit 2018, afgestudeerd iokai shiatsutherapeut in 2016)

Johanna Günther is in 2016 afgestudeerd aan de Beroepsopleiding Iokai Shiatsu. Ze heeft een goed draaiende Shiatsupraktijk in Amsterdam en werkt daarnaast als docent aan de Hoge School van Amsterdam. Een combinatie die goed past bij deze veelzijdige vrouw die een goede balans belichaamt tussen Oost en West.

Ralph Blitz (interview uit 2018, 2e jaars student)

Ralph Blitz is overgestapt van een andere shiatsu opleiding naar de Beroepsopleiding Iokai Shiatsu. ‘Ik zocht meer structuur, meer verdieping, meer ruimte om vragen te stellen en tijd om te oefenen en te voelen. Die vond ik hier. Er zijn drie keer zoveel lesuren dan bij mijn vorige opleiding’.

Corlyn Farnon (interview uit 2017, toen 4e jaars student)

Corlyn heeft tijdens het vierde jaar van haar studie een zorgstage gedaan in een zorginstelling in Amsterdam. Ze vertelt over haar stage ervaring in deze zorginstelling en haar ervaringen als student.

Mia Cools (interview uit 2018, 2e jaars student)

Mia Cools, 52 jaar, is van beroep verpleegkundige en werkt nu al weer ruim 10 jaar als verpleegkundig docent om collega’s uit het vak op te leiden. Voor Mia is het vanzelfsprekend dat er meer is tussen hemel en aarde. Ze kijkt holistisch naar mensen en daar past shiatsu goed bij.

Kim Veerman (interview uit 2015, toen 1e jaars student)

Kim is overgestapt van een andere shiatsu opleiding en heeft besloten het eerste jaar opnieuw  bij de Beroepsopleiding Iokai Shiatsu te volgen. Ze vertelt waarom en wat haar ervaringen zijn.

Mieke van den Berg (interview uit 2016, toen 2e jaars student)

Mieke is 36 jaar, moeder van een samengesteld gezin en onderwijskundige. Ze combineert haar drukke baan met haar shiatsustudie.

Cora van Doesum (interview uit 2018, 2e jaars student)

Cora van Doesum, 52 jaar, is woonachtig in Doesburg met haar partner en zoon van 16. Als zij-instromer in het tweede jaar van de Beroepsopleiding Iokai Shiatsu is het voor haar best aanpoten. Ze is gestart bij een andere opleiding, maar besloot na een jaar om toch te switchen. Ze legt uit waarom.

Sjef Nelis (interview uit 2018, 2e jaars student)

Sjef Nelis is 47 jaar en woont met zijn gezin in Haarlem. Na dertien jaar werkzaam te zijn geweest in de wegenbouw, heeft hij het roer omgegooid. Nu heeft hij een eigen praktijk waarin hij sportmassages en wellness massages geeft. Als shiatsutherapeut in opleiding heeft hij zijn klanten straks nog meer te bieden.

Jill Tapper (interview uit 2018, 2e jaars student)

Jill Tapper is tweedejaars student aan de Beroepsopleiding Iokai Shiatsu. Ze is 51 jaar, heeft een gezin en is in het dagelijks leven werkzaam als smaakstofontwikkelaar.

Sherydah Kenter-Kloek (interview uit 2018, 2e jaars student)

Sherydah, 41 jaar, is moeder van 3 kinderen, doet fanatiek aan Kung Fu en is tweedejaars student aan de Beroepsopleiding Iokai Shiatsu. Ze is werkzaam als holistische gezondheidstherapeut. In haar praktijk combineert ze verschillende disciplines waaronder reiki, mindfulness, aurareading, kunstzinnige therapie, hoogsensitiviteit én shiatsu. Haar intuïtie en gevoel zijn leidend in de keuzes die ze maakt. Zo ook bij de keuze voor de Beroepsopleiding Iokai Shiatsu.

Dorine Tan (interview uit 2018, 2e jaars student)

Dorine is 25 jaar werkzaam geweest als fysiotherapeut in een revalidatiecentrum. Sinds drie maanden heeft ze een nieuwe baan: samen met een groep collega’s zijn ze bezig met het opzetten van een nieuw zelfstanding behandelcentrum voor mensen met chronische pijnklachten. Via een collega kwam ze in aanraking met shiatsu.

Dennis Kerckhoffs (interview uit 2018, 2e jaars student)

Dennis Kerckhoffs is 28 jaar, woont in Amsterdam en staat op het punt om te verhuizen naar Rotterdam om samen te gaan wonen. Hij werkt drie dagen in de week als universitair docent aan de Universiteit van Utrecht met als vakgebied interdisciplinair onderwijs.

Conny Maaskant (interview uit 2018, 2e jaars student)

Conny Maaskant is tweedejaars student en met haar 57 jaar naar eigen zeggen één van de oudere deelnemers. Ze werkt naast haar studie twee dagen in de week als personeelsmanager en is daarnaast vrijwilliger in een kunstcentrum in Dordrecht waar ze als curator en manusje-van-alles verantwoordelijk is voor het aanbod van kunst.