Home > Nascholingen > Masterclass Maag- en Miltmeridiaan

Masterclass Maag- en Miltmeridiaan

In deze masterclass geven we je inzicht in het functioneren van de Maag- en Miltmeridiaan volgens de oorspronkelijke oosterse geneeskunde. Je gaat een verdiepingsslag maken die je direct in de praktijk kunt toepassen en die je zal inspireren!

Inhoud van de masterclass

Een meridiaan is een levensfunctie. Een essentieel deel van wie wij zijn en hoe wij functioneren als mens. De Maag- en Miltmeridiaan spelen een centrale rol in ons functioneren. Ze zorgen ervoor dat datgene wat buiten ons is deel van ons wordt. Wat je eet en de indrukken die je opdoet worden deel van ons door de functie van de Maag- en Miltmeridiaan.

In deze tweedaagse workshop bestuderen we de levensfuncties van de Maag- en Miltmeridiaan en gaan we in op de rol die Ki, Essence en Bloed hierbij spelen. Een dieper begrip van de levensfuncties en de rol die Ki, Essence en Bloed spelen, zal ervoor zorgen dat je beter begrijpt waarom een cliënt met bepaalde klachten bij je komt.

Tijdens de workshop gaan we vooral ook praktisch aan de slag. We gaan het traject van de Maag- en Miltmeridiaan herhalen en diverse oefeningen doen om deze te behandelen. Tevens gaan we in op die aspecten die maken dat je behandeling (nog) effectiever wordt.

Voor wie?

Deze masterclass is bedoeld voor afgestudeerde shiatsutherapeuten en shiatsustudenten die minimaal in het derde jaar van hun opleiding zitten, die zich willen laten inspireren en hun praktische kennis willen verbreden. De masterclass is open voor shiatsutherapeuten van alle erkende beroepsopleidingen.

Praktische informatie

  • zaterdag 9 november en zondag 10 november 2019
  • 10.00u tot 17.00u
  • maximum aantal deelnemers: 32

Locatie

Het Geert Grote Huis, Hygieaplein 7, 1076 RM Amsterdam

Docenten

De masterclass wordt gegeven door Norbert grote Beverborg; docent meridiaanleer aan de Beroepsopleiding Iokai Shiatsu.

Kosten

De kosten voor de masterclass bedragen € 250-. Voor leden van de Vereniging Iokai Shiatsu en Shiatsu Vereniging Nederland bedragen de kosten € 145,–

Aanmelden

Aanmelden uitsluitend via de Vereniging voor Iokai Shiatsutherapeuten.