Home > Nascholingen > Workshop Qi Qong – De acht brokaten

Workshop Qi Qong

Maak contact met je centrum en met je eigen energie!

Door Rini de Smit

Locatie Datum Tijd Workshop Kosten
Amersfoort 11 juni 10u – 16u Qi Qong € 45,-
Amsterdam 25 juni 10u – 16u Qi Qong

€ 45,-

Aanmelden

Workshop Qi Qong – de acht brokaten

De Ba Duan Jin (de 8 brokaten) is een van de meest beoefende vormen van Qigong. Deze vorm bestaat uit een serie van acht bewegingen die het hele lichaam versterken en vitaliseren. Qigong werkt diep door op je organen, weefsels, spieren, pezen en banden.

Qigong

Qigong is een oeroude bewegingskunst die de circulatie van ki bevordert en vergroot. De acht oefeningen zijn erop gericht om ki te leren voelen én behouden. In China worden deze oefeningen nog steeds dagelijks gepraktiseerd in ziekenhuizen, op scholen, in parken en andere openbare gelegenheden.

Rini laat je kennismaken met de basisoefeningen van de Ba Duan Jin. Deze 8 oefeningen hebben een gunstige invloed op de interne organen en de algehele circulatie. Daarnaast zullen er oefeningen aan bod komen voor de gewrichten vanuit de Lian Gong Shi Ba Fa (gezondheidsoefeningen) en Hara oefeningen.

De bewegingen hebben een positief effect op je ademhaling. Hierdoor komt de circulatie in je lichaam op gang en krijgen je cellen meer zuurstof (= voeding). Je centrale zenuwstelsel krijgt een oppepper en dat zorgt er weer voor dat je concentratie verbetert. De qigong bewegingen leren je meebewegen met het leven en zorgen voor aarding. Qigong gaat niet over spierkracht maar over meebewegen met je eigen ki. Je aandacht is naar binnen gericht. Aandacht maakt alles mooier en waar je aandacht is, daar is ki!

Voor wie

Deze workshop is voor iedereen, ook voor niet-shiatsu studenten. De oefeningen zijn zowel voor beginners als voor mensen die al eerder Qigong lessen hebben gevolgd. Qigong brengt energie en soepelheid in lichaam en geest. Doe mee en laat je levensenergie weer stromen!

Over Rini de Smit

“Qigong was voor mij een onmisbaar onderdeel van mijn shiatsu studie. Qigong leerde mij voelen en bewegen vanuit hara, essentieel voor het behandelen en de basishouding bij het geven van shiatsu. Tijdens het beoefenen van Qigong ga je naar binnen en maak je contact met je eigen levensenergie, je ki. Doordat je je eigen ki leert begrijpen kun je ook beter communiceren met de Ki van iemand anders. Voor mij was dit echt een eye-opener.

Ik wil jullie graag dezelfde mogelijkheid bieden door met qigong meer verdieping te krijgen met het werken vanuit je centrum, je Hara en contact te laten maken met je eigen ki.”

Data en tijden

  • 11 juni in Amersfoort van 10.00u tot 16.00u (inclusief 1,5 uur lunchpauze)
  • 25 juni in Amsterdam van 10.00u tot 16.00u (inclusief 1,5 uur lunchpauze)

Locaties

  • Amersfoort: De Kapel, Weverssingel 36
  • Amsterdam: Iokai Dojo, Agatha Dekenstraat 28

Maximum aantal deelnemers

Er kunnen maximaal 14 personen deelnemen. Dus meld je snel aan!

Kosten

De kosten per workshop bedragen € 45,-

Aanmelden