Home > Nascholingen > Shiatsu en Fertiliteit

Masterclass shiatsu en fertiliteit

DatumTijdNascholingKosten Iokai Alumni lidKosten overige deelnemersNAP
15 en 16 juni 202410u – 17ufertiliteit€ 200,-€ 265,-14

Shiatsu en fertiliteit

Door: Tanja van der Schaaf

De cyclus en daarmee vruchtbaarheid van de vrouw wordt door vele factoren beïnvloed. Tijdens de Masterclass leer je hoe je met shiatsu deze natuurlijke processen kunt ondersteunen.

In deze tweedaagse Masterclass leer je hoe je de vruchtbaarheid van de vrouw kunt ondersteunen en de fertiliteit kunt verhogen. Zowel de natuurlijke vruchtbaarheid als de medisch geassisteerde vruchtbaarheid.

Inhoud van de Masterclass

De menstruatiecyclus wordt beïnvloedt door veel factoren. Elke fase van de menstruatiefase heeft zijn eigen karakteristieken. Je leert hoe Ki en Essence van invloed zijn op de cyclus en hoe je daar als shiatsutherapeut mee omgaat. Tijdens de masterclass komt het oosterse perspectief op de conceptie en de rol van Ki en Essence aan bod. Je kunt hierdoor vrouwen begeleiden in hun vruchtbaarheid. En je ondersteunt vrouwen bij het in contact brengen met hun cyclus en hun eigen lichaam.

Een ander belangrijk onderdeel van de workshop is het ondersteunen van vrouwen bij medisch geassisteerde voorplanting (vruchtbaarheidsbehandelingen). Dit zijn voor vrouwen intensieve trajecten waarbij ondersteuning van jou als shiatsutherapeut een belangrijke bijdrage kan leveren.

Daarnaast gaan we tijdens de workshop in op het herstel na een miskraam of abortus. Zowel op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau.

De workshop is vooral praktisch van aard, maar we gaan zeker ook in op de theorie van vrouwelijke cyclus, conceptie en eerste trimester van de zwangerschap. Verder is er volop ruimte voor het beantwoorden van de vragen die je zelf al over het behandelen tijdens de zwangerschap hebt.

We gaan onder meer met het volgende aan de slag:

  • Werken met enkele van de wondermeridianen (‘extraordinary vessels’) en hun belangrijke rol tijdens de menstruatiecyclus en conceptie, het integreren van deze meridianen in je werk.
  • De effectiviteit van de wondermeridianen en de twaalf klassieke meridianen en hun Masunaga extensies en het combineren van deze meridianen in de benadering van fertiliteit.
  • Behandelen van vrouwen in de periode tot aan de conceptie en in het eerste trimester van de zwangerschap.
  • Behandelen van vrouwen na een miskraam of abortus.
  • Hoe vrouwen in een fertiliteitstraject te behandelen en begeleiden.

Docent

De workshop wordt verzorgd door Tanja van der Schaaf, shiatsutherapeut in Amsterdam en docent aan de Beroepsopleiding Iokai Shiatsu.

“In de bijna twintig jaar die ik nu als shiatsutherapeut werk, heb ik mij gaandeweg gespecialiseerd in het behandelen van vrouwen gedurende hun gehele cyclus, en in het bijzonder rondom de zwangerschap en fertiliteit. Vrouwen op dieper niveau in contact brengen met in hun lichaam, hen ondersteunen in het natuurlijke proces dat kan resulteren in een zwangerschap, ervaar ik als een heel bijzonder en dankbaar proces.”

Voor wie?

Deze masterclass staat open voor alle afgestudeerde shiatsu-therapeuten en vierde jaars studenten van alle opleidingen.

Datum en tijd

Zaterdag 15 en zondag 16 juni van 10.00 tot 17.00 uur

Locatie

Iokai Shiatsu Dojo, Agatha Dekenstraat 28, Amsterdam

Kosten

De kosten bedragen € 200,- voor Iokai Alumni-leden en € 265,- voor andere deelnemers.

Aanmelden

Ben je Iokai Student of Alumni? Klik hier om je aan te melden. 

Voor overige deelnemers:
Klik hier om je aan te melden.