Home > Shiatsu massage cursus

Shiatsu massage cursus

Maak kennis tijdens een 1-daagse introductieworkshop

In een inspirerende omgeving leer je hoe je shiatsubehandelingen kunt geven en hoe je actief werkt aan je eigen gezondheid en welzijn. Tijdens de introductieworkshop maak je  kennis met de basisprincipes van Iokai Shiatsu en de traditionele Japanse visie op ziekte en gezondheid. Je leert hoe je een eenvoudige en effectieve behandeling kunt geven aan mensen in je omgeving.

Introductieworkshop Amsterdam

2 juli

Introductieworkshop Delft

17 september

Introductieworkshop Amersfoort

18 september

Introductieworkshop Amsterdam

24 september

Kosten Introductieworkshop

€ 85,00

Wat is Shiatsu?

Iokai Shiatsu is een manuele therapie die een goede aanvulling biedt op de reguliere geneeswijzen. Met de handen en vingers wordt op bepaalde plaatsen op het lichaam druk uitgeoefend, er worden strekkingen en mobilisaties gedaan.
Dit zorgt ervoor dat de vitale levensenergie, de Ki, weer vrij door het lichaam kan stromen. Iokai Shiatsu bevordert het zelfgenezend vermogen en versterkt het evenwicht tussen lichaam en geest.

Een Iokai Shiatsutherapeut behandelt niet alleen de symptomen, maar de dieperliggende oorzaak, kijkt naar de mens achter deze symptomen. Dat doen vanuit de oosterse visie op ziekte en gezondheid. Vanuit deze visie helpen we onze cliënten ѐn zorgen we goed voor onszelf.

1-daagse Introductieworkshop

Ben je enthousiast geraakt tijdens een open dag, wil je ervaren hoe het is om les te volgen aan onze opleiding, doe dan mee met een van onze 1-daagse introductielessen.

Tijdens de workshop leer je een aantal basistechnieken en principes van Iokai Shiatsu. Na de workshop kun je zelf een korte en prettige behandeling  geven aan mensen in je omgeving. Elke les beginnen we met een uur lang oefeningen voor onszelf zodat we ook zelf in een betere conditie komen. Tijdens de les werk je op elkaar zodat je zowel behandelingen geeft als ontvangt!  Na de les ben je wellicht moe, maar voel je je ook weer in contact met jezelf en je omgeving.

Tijdens de lessen is er veel persoonlijke aandacht van ervaren en inspirerende docenten.

Locaties

Amsterdam: Agatha Dekenstraat 28, 1053 AP, Amsterdam

Amersfoort: Weverssingel 36, 3811 GK, Amersfoort

Delft: Mina Krusemanstraat 42, 2614 JH, Delft

Beperkt aantal deelnemers

Tijdens de introductieles zorgen we voor een beperkt aantal deelnemers. Wil je een plekje reserveren doe dat dan snel!

De opleiding

De beroepsopleiding is een deeltijdopleiding. Het lesprogramma is zo samengesteld dat de shiatsuopleiding goed te combineren is als je naast je studie een baan of andere verplichtingen hebt. Kenmerkend voor de opleiding is de nadruk op de praktijk waarbij je onder begeleiding de lesstof op je medestudenten oefent. Je geeft shiatsu en ontvangt shiatsu.

De lessen worden ondersteund door video’s en ander materiaal dat via onze online leeromgeving beschikbaar wordt gesteld. De theorie over de oosterse geneeskunde wordt online gegeven via webinars die je in alle rust kunt herhalen in je eigen tijd.

Deelcertificaten per module of HBO Conform diploma voor de gehele opleiding

Start 3 keer per jaar

avond en weekendlessen

Erkend Shiatsu Therapeut

Werken aan je eigen gezondheid en welzijn

In de Iokai Shiatsu opleiding werken we met elkaar, maar ook aan onszelf. Door het doen van oefeningen en het oefenen op elkaar raak je meer in balans. Daardoor ben je niet alleen beter in staat om een shiatsubehandeling te geven, maar zul je ook merken dat je eigen welbevinden en gezondheid verbeteren.

Meer info over de Shiatsu opleiding?