Home > Nieuws > Een verassend resultaat

Soms geef je behandelingen met een verassend resultaat

Soms heb je behandelingen met een verassend resultaat. Eentje wil ik er graag met jullie delen.

Ineke (ik heb naar naam veranderd) kwam tien jaar geleden regelmatig bij me voor een shiatsu behandeling. Drie maanden geleden zocht ze weer contact. Ze was inmiddels gepensioneerd en samen met naar nieuwe vriend wandelende ze normaal gesproken veel. Het liefst lange afstanden langs het strand of door het bos. Nu lukte dat niet meer zo goed omdat ze pijn in haar onderrug en benen had. Daardoor kon ze bijna niet meer wandelen. Ik heb haar daarvoor behandeld en kreeg een paar dagen na de behandeling een appje dat de behandeling erg geholpen had en dat weer lange wandelingen ging maken. Geweldig voor haar! Ze was er oprecht blij mee.

Toen ze de week erna terugkwam vertelde ze nog iets opmerkelijks. Zes jaar geleden was na een verkoudheid haar reuk verdwenen. En twee dagen na de behandeling kon ze ineens weer ruiken! Dat was een intense ervaring voor haar. Weer de geur van het eten ruiken, de bloemen en de geur van haar zoon.

Nu had ik haar niet behandeld voor haar reukverlies. Ik wist het zelfs niet toen ik haar behandelde. Wat ik wel gedaan had is haar ‘Long meridiaan’ behandeld op haar borstkas en op een van de armen. Ik voelde dat dit nodig was en had deze daarom in mijn behandeling meegenomen. In de oosterse geneeskunde hoort het ruiken bij de functie van de Long meridiaan. Achteraf kan ik verklaren waarom ze nu weer kan ruiken. Maar dat dit zo’n verassend snel en duidelijk effect heeft is totaal verassend. Ineke komt nu nog steeds elke twee tot drie weken voor een behandeling. En telkens weer vertelt ze hoe blij ze is dat ze weer kan ruiken. En ze wandelt dagelijks 15 tot 20 kilometer.