Home > Artikelen > Hollistische massage
Hollistische shiatsu massage

Waarom helpt een holistische massage?

 Een holistische massage gaat over het geheel van jou als mens. Het gaat niet alleen over de symptomen of de klachten die je hebt, maar om alle aspecten van jou als mens. Je lichaam, je energie, je emoties, je gedachten, je interacties met je omgeving. Dat maakt dat een hollistische massage op een andere niveau jou helpt dan een reguliere massage.

Lichaam en geest en alle uitingen daarvan vormen een onlosmakelijk geheel. In onze westerse maatschappij maken we vaak het onderscheidt tussen lichaam en geest. In met name de oosterse filosofie en geneeskunde kent men dat onderscheid niet. Lichaam en geest zijn één geheel en worden ook als zodanig behandeld.  Een holistische massage zal daarom invloed hebben op fysieke klachten en op mentale of emotionele klachten. 

 Wat gebeurd er bij een holistische massage?

Een voorbeeld van een vorm van holistische massage is een shiatsu massage. Dit is een Japanse vorm van massage, of eigenlijk behandeling, waarbij druk wordt uitgeoefend op meridianen en acupressuur punten. Het idee achter deze vorm van massage is dat wij als levende wezens bestaan doordat we levensenergie hebben. Blokkades in deze levensenergie zorgen voor zowel fysieke als mentale en emotionele klachten. Door deze blokkades op te heffen kan de levensenergie weer vrij stromen en verbeteren de klachten. Wellicht ook fijn om te weten, bij een deze vorm van massage, houd je je kleren gewoon aan. De druk wordt uitgeoefend door de kleren heen. Het is natuurlijk wel fijn om dan prettig zittende kleding aan te doen.

Bij welke klachten helpt het?

Een holistische massage zoals een shiatsu massage helpt bij uiteenlopende klachten. Dat kunnen fysieke klachten zijn zoals hoofdpijn, schouderklachten, rugklachten en menstruatieklachten. Maar ook bij meer mentale problemen zoals burnout, overprikkeling, angsten of gewoonweg niet lekker in je vel zitten. Tijdens de massage wordt de klachten of symptomen waarmee je komt als uitgangspunt genomen. Echter de therapeut zal zich niet alleen daarop richten, maar op de diepere oorzaak van deze symptomen. Hierdoor zal er niet alleen verbetering in je klachten ontstaan, maar zul je ook op andere vlakken je beter voelen. 

Vind een goede hollistische masseur

Ben je op zoek naar een goede hollistische shiatsu masseur of therapeut? De therapeuten op deze pagina hebben een vierjarige beroepsopleiding als shiatsu therapeut afgerond en de meeste worden vergoed door de zorgverzekeraars in de aanvullende modules van de zorgverzekering.

Hollistische Massage opleiding

Wil je zelf leren hoe je een diep ontspannende en helende hollistische massage geeft? Kom dan naar een van de open dagen of doe mee met een introductieles Shiatsu massage.