Home > Shiatsu Japanse Massagetherapie

Shiatsu

Japanse massage

Cursussen en modulaire beroepsopleiding

Help anderen en jezelf

Leer op een praktische manier hoe je Japanse shiatsu massage kunt geven en hoe jezelf actief werkt aan je eigen gezondheid en welzijn. Je kunt dit doen door korte modules te volgen van enkele maanden of door de complete opleiding tot herapeut op HBO niveau te volgen. Centraal staat de persoonlijke aandacht voor jouw eigen leerproces en je ontwikkeling als mens en therapeut.

Open dag Amsterdam

23 januari

Open dag Delft

22 januari

Open dag Amersfoort

25 januari

Wat is Shiatsu?

Iokai Shiatsu is een massage therapie die een goede aanvulling biedt op de reguliere geneeswijzen. Met de handen en vingers wordt op bepaalde plaatsen op het lichaam druk uitgeoefend, er worden strekkingen en mobilisaties gedaan.
Dit zorgt ervoor dat de vitale levensenergie, de Ki, weer vrij door het lichaam kan stromen. Iokai Shiatsu bevordert het zelfgenezend vermogen en versterkt het evenwicht tussen lichaam en geest.

Een Iokai Shiatsutherapeut behandelt niet alleen de symptomen, maar de dieperliggende oorzaak, kijkt naar de mens achter deze symptomen. Dat doen vanuit de oosterse visie op ziekte en gezondheid. Vanuit deze visie helpen we onze cliënten ѐn zorgen we goed voor onszelf.

Modulaire Cursus en Opleiding

Ben je geïnteresseerd in shiatsu, maar wil je voor nu alleen nog maar een losse module volgen? Dat kan! De modules van het basisniveau zijn op verschillende momenten van het jaar los te volgen. Je volgt dan gedurende ongeveer twee maanden de lessen en kunt na afloop een massage geven die een diepe ontspanning geeft bij je clienten. Dit kan in een van de vier posities (buiklig, ruglig, zijlig en zit). Het lesgeld per module kun je vinden in het kostenoverzicht. Heb je de smaak te pakken, dan kun je na deze module doorgaan met de volgende module.

Kom op de open avond!

Neem deel aan een open avond en maak kennis met Shiatsu en de Japanse visie op het gezondheid en welzijn.

  • 19.00u – 19.20u   Voorstelrondje en uitleg over Iokai Shiatsu
  • 19.20u – 19.30u   Gemeenschappelijke Do-In oefeningen
  • 19.30u – 19.45u   Demonstratie door studenten en docenten
  • 19.45u – 20.15u   Vragen en uitleg naar aanleiding van de demonstratie
  • 20.15u – 20.45u   Inhoud van de opleiding
  • 20.45u – 21.00u   Werken als shiatsutherapeut

Beperkt aantal deelnemers

Tijdens de open avond laten we een beperkt aantal deelnemers toe. Wil je erbij zijn? Reserveer dan snel een plekje!

De Opleiding

De opleiding kun je volgen voor jezelf in de vorm van losse modules of als complete beroepsopleiding op HBO niveau. Het lesprogramma is zo samengesteld dat de shiatsuopleiding goed te combineren is als je naast je studie een baan of andere verplichtingen hebt. Kenmerkend voor de opleiding is de nadruk op de praktijk waarbij je onder begeleiding de lesstof op je medestudenten oefent. Je geeft shiatsu en ontvangt shiatsu.

De lessen worden ondersteund door video’s en ander materiaal dat via onze online leeromgeving beschikbaar wordt gesteld. De theorie over de oosterse geneeskunde wordt online gegeven via webinars die je in alle rust kunt herhalen in je eigen tijd.

Deelcertificaten per niveau of diploma op HBO conform diploma voor de  beroepsopleiding

Start op meerdere momenten van het jaar

Lessen in de avond en weekenden

Erkende opleiding

Introductieles

Ben je enthousiast geraakt tijdens een open dag, wil je ervaren hoe het is om les te volgen aan onze opleiding, doe dan mee met een van de introductielesses! Deze introductielessen geven we  in onze studio’s in Amsterdam, Delft en Amersfoort. Het zijn leuke en praktische workshops die we in een ontspannen sfeer geven. Je leert een aantal basistechnieken en principes van Iokai Shiatsu zodat je na de workshop zelf al een korte behandeling kunt geven aan mensen in je omgeving. Er is veel persoonlijke aandacht van ervaren docenten die je helpen om de technieken onder de knie te krijgen.

INTRODUCTIE WORKSHOP SHIATSU

Meer informatie over de Shiatsu opleiding?