Home > Nascholingen > Tekst bespreking Nei Jing met Sasaki Sensei te Amersfoort

Tekst bespreking Nei Jing met Sasaki Sensei

Op 18 maart a.s. gaat Sasaki sensei een van de teksten uit de Suwen of Lingshu bespreken met de vierde jaars studenten. Een unieke gelegenheid waarbij je als Iokai Alumni bij aanwezig kunt zijn.

Data Tijd Nascholing Kosten Iokai Alumni lid Kosten overige deelnemers NAP
18 maart 10.00u-17.00u Tekst Nei Jing € 75,- les, Uitsluitend open voor Iokai Alumni 6

Aanmelden

Tekstbespreking Suwen of Lingshu

Door Sasaki Sensei

De basis van de oosterse geneeskunde komt voort uit een periode van meer dan 2.500 jaar geleden. De teksten waar veel van de oosterse geneeskunde op gebaseerd is, zijn vastgelegd in een aantal boeken zoals de Suwen en de Lingshu. Deze teksten zijn geschreven in (visuele) Chinese karakters en derhalve lastig 1:1 te vertalen naar hedendaags Engels of Nederlands. Alle vertalingen die je ziet zijn derhalve interpretaties. Interpretaties vanuit het vakgebied en de toepassing van de vertaler. Sasaki sensei weet deze teksten te vertalen naar ons vakgebied als shiatsu therapeut.  

Tijdens deze lesdag gaat Sensei met de vierde jaars een van de teksten van de Su Wen of Lingshu behandelen. De laatste jaren behandelt sensei praktijk gerelateerde teksten die door Johanna Gunther worden vertaald naar begrijpelijk Engels en Nederlands. Deelnemers aan deze dag kunnen 2 weken later ook deelnemen aan een webinar waarin deze lesstof nogmaals wordt besproken.

Voor wie

Deze lesdag is uitsluitend open voor Iokai Alumni.

Datum en tijden

  • Maandag 18 maart van 10u tot 17u.

Diagnose seminar

Deze les vindt plaats aansluitend op het diagnose seminar dat plaatsvindt van 14 tot en met 17 maart en waaraan je ook kunt deelnemen.

Locatie

Dit is een niet residentieel seminar. De lessen worden gegeven in onze studio ‘De Kapel’, Weverssingel 36 te Amersfoort.

Maximum aantal deelnemers.

Je neemt deel aan deze les samen met de vierde jaars studenten. Er is ruimte voor slechts 6 afgestudeerde Iokai Shiatsutherapeuten om aan deze les deel te nemen. Dus wees er snel bij!

Kosten

De kosten voor deze les bedragen € 75,-

Aanmelden